ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există planuri pentru crearea de vaccinuri comestibile, însemnând produse alimentare precum roșiile, salata verde sau laptele care sunt modificate genetic pentru a avea efectele unei vaccinări atunci când sunt consumate. Există numeroase studii despre această nouă metodă de vaccinare, iar unele astfel de alimente au fost deja cultivate, se menționează în emisiunea „Crossroads”, de la Epoch Times TV, într-o ediție dedicată acestui subiect.  

Este posibil ca guvernul federal al SUA să aibă în curând interdicție să finanțeze crearea de vaccinuri comestibile. Republicanul Thomas Massie a introdus un amendament la proiectul de lege privind finanțarea de proiecte în domeniul agricol, amendament care prevede că „niciunul dintre fondurile puse la dispoziție prin această lege nu poate fi folosit pentru a finanța orice grant în legătură cu orice tip de vaccin transgenic comestibil”.

Argumentele lui Massie pentru acest amendament (27 septembrie 2023):

„Oamenii de știință de la Universitatea din California, Riverside, finanțați din banii contribuabililor, au studiat dacă pot transforma plantele comestibile, precum salata verde sau spanacul, în fabrici de vaccinuri ARNm, creând astfel un vaccin comestibil transgenic. (…) Au fost folosite pentru animale, dar sunt folosite și pentru oameni. Acesta este rezultatul dorit în multe dintre aceste programe pe care le finanțăm.”
 
Camera Reprezentanților a adoptat amendamentul săptămâna trecută. Însă prin aceasta nu se interzice deplin această practică. Organizații de cercetare și alte grupuri care se ocupă cu alimentele modificate genetic pot crea în continuare vaccinuri comestibile transgenice. Să ne gândim la fondurile guvernamentale care merg către universități care efectuează astfel de studii. Sub acest amendament, nu mai pot face asta cu finanțare directă de la FDA sau de la USDA (United States Department of Agriculture). Dar, cel puțin pentru moment, amendamentul constituie o victorie împotriva posibilității de a fi vaccinați doar prin consumarea, de exemplu, a unei porții de salată verde sau a unui pahar cu lapte.
 
Studiul oamenilor de știință de la Universitatea din California, Riverside, la care a făcut referire Thomas Massie, a fost publicat în septembrie 2021. Într-o prezentare a studiului, pe site-ul Universității, se menționează: „Viitorul vaccinurilor poate arăta mai degrabă precum consumul unei salate decât ca o injecție în braț.” 

Mai jos, un fragment, dintr-o altă postare despre studiu, pe site-ul universității: 

Cercetătorii de la Universitatea California-Riverside (UCR) studiază dacă pot transforma plante comestibile, precum salata verde, în fabrici de vaccinuri ARNm.

Obiectivele proiectului, posibile printr-un grant de 500.000 de dolari din partea Fundației Naționale pentru Știință, sunt trei: să arate că ADN-ul care conține vaccinurile ARNm poate fi livrat cu succes în acea zonă a celulelor vegetale unde se va replica, ceea ce va demonstra că plantele pot produce suficient ARNm pentru a rivaliza cu un vaccin tradițional și, în final, se va stabili doza potrivită.

„În mod ideal, o singură plantă va produce suficient ARNm pentru a vaccina o singură persoană”, a spus Juan Pablo Giraldo, dr., profesor asociat la Departamentul de botanică al UCR. El conduce cercetarea, realizată în colaborare cu oameni de știință de la UC San Diego și de la Universitatea Carnegie Mellon. 

„Testăm această abordare folosind spanac și salată verde și avem obiective pe termen lung ca oamenii să le cultive în propriile grădini. Fermierii ar putea, în cele din urmă, să cultive câmpuri întregi”, a explicat Giraldo.

În trecut, Giraldo a arătat că este posibil ca cloroplastele să exprime gene care nu fac parte în mod natural din plantă. El și colegii săi au făcut acest lucru livrând material genetic străin în celulele vegetale, în interiorul unei carcase de protecție. Stabilirea proprietăților optime ale acestor învelișuri, necesare pentru livrarea în celulele vegetale este o specialitate a laboratorului lui Giraldo.

Pentru acest proiect, Giraldo a făcut echipă cu Nicole Steinmetz, PhD, profesor de nanoinginerie la UC San Diego, pentru a utiliza nanotehnologiile concepute de echipa sa, nanotehnologii care vor furniza materialul genetic în cloroplaste.

„Scopul nostru este de a reutiliza nanoparticulele care apar în mod natural, și anume virușii plantelor, pentru livrarea genelor către plante”, a menționat Steinmetz. „O parte din inginerie intervine în acest sens pentru a face ca nanoparticulele să ajungă în cloroplaste și, de asemenea, pentru a le face neinfecțioase pentru plante.”

„Unul dintre motivele pentru care am început să lucrez în nanotehnologie a fost pentru a o putea aplica plantelor și a crea noi soluții tehnologice. Nu doar pentru alimente, ci și pentru produse de mare valoare, cum sunt produsele farmaceutice”, a spus Giraldo, coautor și al unui proiect conex care utilizează nanomateriale pentru a furniza azot, un îngrășământ, direct în cloroplaste, unde plantele au cea mai mare nevoie de el.

Fundația Națională de Știință a acordat lui Giraldo și colegilor săi 1,6 milioane de dolari pentru a dezvolta tehnologia de livrare a azotului.

Realizatorul emisiunii de la Epoch Times TV a spus că sunt foarte multe lucrări științifice pe această temă. Mai jos, facem trimitere către câteva astfel de studii:

National Library of Medicine, PubMed, Dezvoltarea de vaccinuri orale pentru uzul uman: 

„Formulele de vaccin oral care induc protecție la suprafața mucoasei sunt candidate atractive de vaccin”.

„Recent, virusurile recombinante de plante cultivate în plante sau în plante transgenice au fost propuse ca vaccinuri comestibile pentru uzul uman. Plantele alimentare oferă multe avantaje ca vaccinuri orale accesibile, în special pentru utilizarea în țările în curs de dezvoltare.”


„Utilizarea antigenelor care codifică ADN de la virusuri patogene, bacterii și paraziți ca vaccinuri constituie o nouă abordare care a atras o atenție considerabilă. Aceasta și alte abordări inovatoare, inclusiv producția de vaccinuri în plante, sunt evaluate în această analiză.”


„Grupul nostru specializat în vaccinuri pe bază de Salmonella a explorat posibilitatea dezvoltării unui vaccin mARN oral.”


„Astfel, culturile alimentare pot îndeplini un nou rol semnificativ în promovarea sănătății umane, servind drept vehicule atât pentru producția, cât și pentru livrarea de vaccinuri.”


„Când gena proteinei Spike (S) sau subunitatea Spike este inserată într-un vector de expresie al plantei, planta avută în vedere, cum ar fi salata verde, roșia sau castravetele, poate fi transformată [99]. Plantele transgenice rezultate pot fi consumate crude sub formă de salată, imunizând ființa umană pentru a combate noul virus. Multe grupuri de oameni de știință lucrează împreună la un nou vaccin care să apere oamenii împotriva noului CoV.” 


„Rezultatele au indicat că ARNm RBD livrat de exozomi derivați din lapte poate produce peptida RBD secretată în 293 de celule in vitro și a stimulat anticorpi neutralizanți împotriva RBD la șoareci. Aceste rezultate au indicat că vaccinul ARNm pe bază de exozomi derivat din lapte de bovine ar putea constitui o nouă strategie pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2. Între timp, poate funcționa și ca un nou sistem de administrare orală pentru ARNm.”